Snart fødsel! :-)

Mange spør meg hvordan jeg har klart å skrive en hel bok. Det var ikke planlagt. Med full jobb og barn som krever sitt hadde jeg ikke fem minutter til overs til meg selv engang. Det sier seg selv at skriving ikke var et tema. For å få tid til å skrive, så hjelper det å miste jobben. bilde3

Det tok et par dager å komme over sjokket. Kanskje var det sjokket som gjorde at jeg begynte å skrive, fordi ingen ved sine fulle fem begynner på et skriveprosjekt.

bilde4

Det tar tid å skrive. Men du skjønner det ikke før en stund. En bok blir ikke ferdig på en dag. Det sier seg selv at enkelte ting blir nedprioritert. Så hvis du lurer på hvorfor du ikke har blitt invitert hjem til oss på en stund, så er det rett og slett fordi du ikke kommer deg inn døra, sånn fysisk sett. Du finner meg kanskje skrivende på en bærbar pc et eller annet sted i rotet.

bilde1

Og hagearbeid, er vi virkelig nødt til å prate om det? Naturtomt er flott. Etter en stund vil tomta vår bli gjengrodd, og huset forsvinne fra Google Maps til fordel for urskog. Hvor bor Heidi igjen? Istedenfor å finne «Willy», finn huset til Heidi mellom ugress og kratt. Ja, dette bildet under her er faktisk fra hagen vår.

bilde2

For å skrive, trenger man ro. Noen kan skrive på kafe eller bibliotek. Det eneste stedet jeg klarer å fokusere er på et lite mørkt rom på størrelse med en skoboks. Det føles som å sitte fast på en øde øy.

bilde6

Det funker fint i starten. For i starten er det gøy. Ordene kommer av seg selv og man føler seg høy på lykke av hvor lett det er. Jeg skrev fra morgen til kveld. Ofret alt.

bilde5

Å bli ferdig med boka var en fantastisk følelse. Jeg lå våken om kvelden og hadde dollartegn i øynene. Jo Nesbø er gårsdagens nyheter, tenkte jeg og kunne drømme om millionene som snart skulle renne inn på konto, for denne boka kommer til å bli genierklært. Jeg har jo tross alt skrevet en hel bok!

Men så ble det ikke helt sånn. Jeg skjønte etter hvert at det jeg har skrevet er shitdårlig. Du lurer kanskje på hvordan jeg skjønte det? Vel, etter å ha brukt ord som «Nesten», «liksom» og «litt» tjue ganger på femti ord, så tok jeg hintet at dette kanskje ikke var helt ferdig.

Jeg hadde brukt tre måneder og så ikke andre mennesker enn meg selv.  Jeg trodde at jeg snuste på målet, toppen av fjellet, men sannheten var at jeg fortsatt stod på startstreken. De vanskelige bakkene hadde jeg ikke engang startet på. Er det rart man blir motløs?

bilde7

Mange vil si at jeg er sta, og det stemmer kanskje i dette tilfellet. Jeg har ikke jobbet så hardt for ingenting. Det er uaktuelt å brenne sidene, derfor skal denne boka snart ut. Det jobbes fortsatt hardt for å bli ferdig, og nå nærmer det seg fødsel. Denne fødselen blir enkel, jeg slipper både keisersnitt og epidural. Kanskje jeg skal prøve lystgass for å komme meg helskinnet gjennom det, har hørt at det skal hjelpe på nervene i hvert fall! Så får jeg heller ta det som det kommer, jeg som er så lugn 😀

 

Ps. Ingen barn ble skadelidende eller oversett i denne prosessen!

Følg forfattersiden min på Facebook!

 

 

 

 

Reklamer

4 kommentarer om “Snart fødsel! :-)

 1. Det er så morsomt å lese inne hos deg. Språket er behagelig, og øynene bare flyter av seg selv bortover stien mens du oppdaterer og underholder. Håper du fortsetter å blogge masse i denne prosessen, det er veldig interessant å følge. Jeg vet også at jeg vil skrive. Men det var den tiden… Og jeg, som elsker å lese bøker nesten like høyt som jeg elsker mat, jeg har sluttet å lese. Fordi jeg har fire tette gutter, et oppussingsprosjekt, studier, hund. Klesvask…. 😀 Når jeg leser forsvinner jeg. Blir fullstendig borte. Å legge fra seg smarttelefonen er enkelt, ei god bok derimot…. Ønsker deg all mulig lykke til med fødsel, gleder meg på vegne av deg og syns det er uhorvelig spennende!

  Likt av 1 person

  1. For en herlig og fin kommentar å våkne opp til 🙂 Takk skal du ha, Elin! Du inspirerer meg alltid også, så det er en ære at du leser min blogg ❤ .

   Liker

 2. Å skrive en bok, å holde stemmen gjennom hele greia ER en prestasjon, uansett, synes jeg.

  Er spent på resultatet!

  (liker godt positiviteten din, at det ble bok da du mistet jobben, så flott å se muligheten og gripe den!)

  Likt av 1 person

  1. Takk for oppmuntrende ord😊. Det er gøy og jeg er også spent på resultatet, jeg håper det blir like bra som dere andre😀. Ha en fin kveld👍😊

   Likt av 1 person

Kommentarer er stengt.